GFS продължава да прогнозира серия от средиземноморски циклони, преминаващи през нашата

...
GFS продължава да прогнозира серия от средиземноморски циклони, преминаващи през нашата
Коментари Харесай

Meteo Balkans: Серия от средиземноморски циклони ни връхлитат до дни

GFS продължава да предвижда серия от средиземноморски циклони, преминаващи през нашата страна и то след 20-ти февруари.

На 27-28 февруари, вероятността от мощни пориви напразно е много висок, като съгласно моделите те ще надминат 100км/час над Източна България. Ще има условия и за гръмотевични стихии над Южна и Източна България, като прогнозите са, че преваляванията ще са обилни, оповестяват синоптиците от Meteo Balkans.

Точното систематизиране на преваляванията към този момент зависи и от траекторията на циклоните, само че към този момент значителни превалявания от дъжд се чакат над Югоизточна и Източна България.

Към края на месеца вятърът в Дунавската низина още веднъж ще се ориентира от северозапад, до краткотрайно мощен, и с него ще прониква по-студен въздух, а с понижението на температурите по високите западни полета дъждът ще се примесва със сняг, само че не се чака основни превалявания от сняг.

Втората по-сериозна конюнктура е на 1 март. Тогава Източна България ще е под въздействие на мощен черноморски циклон. Очакват се обилни по количества валежи  и мощни пориви напразно. Подобни циклони, могат да причинят и дребни материални вреди! 

Температурите ще се задържат извънредно високи за края на месеца. Очакваните оптимални температури ще са сред 8°C-14°C. Минималните температури ще са сред минус 3°С до плюс 5°С. В котловинните полета и планинските региони ще са по-ниски - до минус 5-6°С. Малко по-високи, по Черноморието - до плюс 5-6°С.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР